Полезно

Избор на оборудване за хидродинамично отпушване на канали

Хидродинамично почистване на канализацията може да се направи с едно от следните оборудвания:
– устройство за вътрешни тръби с размери 3 – 35 см. Това оборудване образува водна струя под високо налягане и ефективно отстранява отлаганията във вътрешността на тръбопровода, като се извършва отпушване на каналите от всякакъв вид замърсяване. Друго предимство на това устройство е неговата мобилност и възможност за ползване и на трудно достъпни места;

– устройство за външен тръбопровод с различни диаметри. Това е тежка техника за отпушване на канали и промиването им. За монтирането на устройството обикновено се ползва платформа на товарен автомобил. Устройството е с автономно захранване и няма нужда от включване към електрическа мрежа. Това предимство позволява използване на оборудването на открити територии и полигони, отдалечени от обектите.

При почистване и промиване на външни канализационни мрежи се използва специализирано оборудване с голяма мощност, която създава налягане, има големи запаси от вода и гъвкави маркучи. Промивката се прави с преминаване от единия кладенец към другия и после се почиства утайката.

За работа могат да се ползват един или два агрегата. Изборът на техническите показатели за оборудването зависи от вида, степента на запушването, обема на работата и утайката.

Известно е, че диаметъра на вътрешните канализационни тръби е малък и за това се използват малки дюзи. Възможно е отпушване на канали по цялата система (мивка, вана, тоалетна, щранг).

В зоната с голяма вероятност от натрупани мазнини допълнително за отпушване на каналите може да се използват химически препарати, които се съединяват със замърсяванията и ги разграждат на малки фракции, а водата ги изнася.

Хидродинамичното почистване на канализационните системи се извършва от специализирани фирми за отпушване на канали и почистване на канализацията. Те разполагат с всякакво оборудване и могат бързо да се справят с всеки проблем, свързан с тръбопровода за отпадъчни води.

Информация за фирмите, които ви интересуват, може да получите от интернет. Специализираните фирми имат добре разработени сайтове, в които точно е дадена информация за естеството на работата им, за начина, по който може да установите контакт с тях.

Професионалистите ще открият точното място на проблема и ще определят най-правилния начин за отстраняването му. Те ще ви дадат и съвет как да ползвате канализацията, за да осигурите нейната ефикасна работа за дълъг период на експлоатация.

Подобни публикации

Защо да изберем вълнени шапки за зимата

admin1

Видове болкоуспокояващи лекарства

admin

Как правилно да се изберат макси рокли?

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .