България Полезно Технологии

Време е за избор на летни гуми

При избора на летни гуми се обръща внимание на много фактори и, разбира се, определящ е цената им. Най-скъпи са тези с доказана марка на производителя.

Ако се обърне внимание на протектора на съвременните изделия, то ще се видите, че те имат симетрични или несиметрични шарки на протектора. Протекторът може да бъде насочен или ненасочен, симетричен или несиметричен. Сега нараства изискването към устойчивост на автомобила към различните пътни покрития и въпроса, свързан с управлението на автомобила.

Летните гуми с насочени шарки на протектора могат да се самопочистват. Когато говорим за управление на автомобила, то тук на първо място са несиметричните шарки на протектора. Половината от протектора работи за по-добро сцепление на пътя при висока скорост (обикновено вътрешната), а втората половина влияе на поведението на автомобила на нестабилни покрития на пътищата. Външната част на асиметричната шарка на протектора се състои от по-големи и по-твърди блокове, които подобряват движението на автомобила на завой.

Блоковете на протектора от вътрешната страна са по-малки – те са направени по такъв начин, че по-добре да се отклонява водата и по този начин да се подобри сцеплението с пътя. В допълнение в средата на протектора обикновено се намира непрекъснат надлъжен ръб, който увеличава стабилността на автомобила. Във всички случаи летните гумите имат специална маркировка на страничната стена и трябва да бъдат монтирани според указаната информация.

Насочената шарка на протектора спечели убедителна победа. Асиметричната шарка на протектора също е широко използвана, но досега само за първокласни и спортни автомобили. Разпространението се ограничава от необходимостта да се използват специализирани технологии за производство на каучукови ленти. Това изисква закупуване на ново оборудване, което увеличава цената на крайния продукт. Следователно асиметричната шарка на протектора не е широко разпространена сред икономична класа.

Вашата безопасност е надеждно захващане, комфорт, летни гуми с добро качество. Изберете правилния размер, натоварване, индекс на скоростта (максимално тегло на колата и максималната скорост за вашето пътуване), както и шарката на протектора, вземете летни гуми и след това пътувайте! Погрижете се за себе си и вашите близки! За да откриете нужното качество и направите подходящия избор за вашия автомобил, доверете се на онлайн магазините, на добрите им предложения от избрани марки.

Подобни публикации

Как се връзва салфетка на вино?

admin

Къде бърка популярната 90-дневна диета? Защо е толкова трудно задържането на килограмите?

desito

Как да се грижим за кожено яке

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .