Полезно

Шумоизолация на под – материали

В живота един от източниците на постоянен стрес са различните видове шум. Ето защо ни се иска в жилището си да останем в тишина. За да се постигне това е необходимо да се направи шумоизолация на под, таван, стени.

До хората, живеещи в многоетажни жилищни сгради пристигат два вида шум – въздушен и ударен. Въздушният е този, който се разпространява по въздуха – от улицата, звука от телевизор, музика. Ударният се появява от непосредствено механично въздействие на преградните стени и плочи. Той се получава от движението, бягането на деца, преместване на мебели, изпуснат предмет. От плочата шумът се разпространява по повърхността на стените и се разпространява в помещението, намиращо се по-долу. В този случай правилно направената шумоизолация на пода в жилището ще ви избави от постоянното дразнене и стреса.

Трябва да отбележим, че шумоизолиращи свойства притежават много строителни материали, които се прилагат в конструкциите. Така самата сграда предполага в някаква степен защита от шума. Например, подовата замаска. Звукоизолацията, обаче в този случай не е достатъчна и това налага използването на допълнителни материали.

Защитата на жилището от всякакви шумове трябва да започне с отстраняване на различни отвори, пукнатини. В много случаи се прави удебеляване на подовото покритие. Тук не трябва да се прекалява с дебелината на пода. На първо място се губи площ, а на второ – такава шумоизолация на пода утежнява цялата конструкция на сградата. Това на свой ред може да доведе до разрушаване на фундамента. За това много специалисти препоръчват съчетаване на меки и твърди материали. Към твърдите изделия може да се отнесат, например, гипсокартон, фибростъкло, гипсови влакна. Те са добра защита от проникване на шум. Към меките материали се отнася каменната минерална вата. Тя добре потиска звуковите вълни. При умело съчетаване на различните материали може да се постигне добра шумоизолация на пода и може да се създаде тиха и уютна атмосфера в помещението.

Много разпространени са звукоизолиращите мембрани, които се отличават с много добри звукопоглъщащи свойства. С тях може да се направи шумоизолация на пода под ламинат, паркет. Широко приложение имат и материалите, които осигуряват защита от ударния шум. Те се предлагат на рула и се отличават с еластичност и високи звукоизолиращи показатели.

Подобни публикации

Идеи за подреждане на спалнята

admin

Как се става известен?

admin

Вижте какво се случва с кожата ни, когато си правим татуировки (ВИДЕО)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .