Полезно

Рокля за всяка фигура

rolkq-za-vsqka-figuraЖенската фигура може да има различна форма и ръст – закръглена с висок или нисък ръст, с широк ханш и едри бедра, с момчешко телосложение, с едър или малък бюст.

Жените с нисък ръст могат да направят чудеса за удължаване на своята фигура. Високите обувки и дългата рокля са само началото. Ако заложите и на дългата цепка и дълбокото деколте, както и на тънките презрамки за да покажете повече плът, без съмнение ще промените визуално фигурата. Добра идея е и високата талия. Илюзия за височина придават и цветовете. Особено едноцветните рокли.

За дами с по-закръглена фигура,колкото и да се стараят да носят по-широки дрехи, трудно ще прикрият дефектите на тялото. Разбира се не е за предпочитане и много тясната дреха. По-скоро правилният избор е модел, който се спуска свободно  по тялото, може и с висока талия, но без аксесоари, които да привличат погледа. Отличен избор на цвят е черният или по-тъмен цвят от цветовата гама. Отслабващ ефект ще имат и дрехи с по-едри фигури –цветя, квадрати, точки и вертикални линии /но в никакъв случай хоризонтални/, които създават илюзия за удължена фигура.

Фигури  с пълни бедра и широк ханш се прикриват умело  с избор на модел, който е интересен в горната си част – атрактивно деколте, апликация, принт и др. с цел да отвлекат вниманието на погледа от долната част на тялото. Подходящо съчетание на цветове би било и ако горната част на дрехата е в по-светъл цвят от долната.

Ако сте жена с едър бюст избягвайте дрехи с презрамки. Моделът на роклята или блузата трябва да бъде с  ръкав или поне по-широка презрамка и с по-високо деколте, независимо  дали е остро или заоблено. Целта е да се покаже по-малко плът, дрехата да има по-малко аксесоари в горната си част, като панделки, коланчета, брошки и др. за да не привлича много погледа.

За жени с малък бюст е обратно. Роклята трябва да бъде с дълбоко остро деколте и с пищни детайли в горната част. Добре е ако моделът е с фабрично оформени чашки, които създават илюзия за по-голям бюст.

За фигура с момчешко телосложение, което предполага широки рамене и по-тесен ханш, подходяща дреха е роклята, която да придаде по-голяма женственост на фигурата. Моделът трябва да бъде изчистен, прав, по-тесен, с тънки презрамки и романтични детайли – къдрички, плисета, волани и др.

Не забравяйте и обувките, защото когато избирате рокля, трябва да мислите и за съчетанието и с обувките – високи или ниски. За да не е претрупано помислете и за бижутата. Например ако роклята е дълга и има смели принтове,  сложете колие или гривна, но в никакъв случай и двете.

 

Подобни публикации

6 знака, че вашият партньор е лудо влюбен във вас

admin

Изграждане на душ-резервоар и подземен басейн. ТИП НАПРАВИ СИ САМ :)

admin

Уютна спалня в сиви тонове (Снимки)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .