Полезно

Парфюм от древността до днес

Марков парфюм
Марков парфюм
Марков парфюм

Ароматните шишенца с които всеки от нас обича са ароматизира тялото си преди да отиде на бар, обяд, среща или вечеря имат дълбоки корени в миналото. За много хора е тайна кога всъщност се появяват парфюмите а първи път на бял свят. Това се случва още в древен Египет.

Разкопки доказаха, че древен Египет може да бъде смятан за създател на парфюмите. Фараоните от далечните времена са известни с пирамидите, Сфинкса, умелите си управленчески качества, но от скоро и с парфюмите. По това време древните фараони са се интересували от здравето и красотата на своята кожа, а ароматите, които са и придавали древните парфюми също са били на почит сред тях.

Древните парфюми бързо набрали скорост и скоро владетелите на древна Персия и Рим също пожелали да притежават тези ароматни шишенца, а с тях и технологията за изработката им. Химиците в Европа и Азия започнали трескаво да търсят различни ароматни цветя, билки и масла. С разпадането на римската империя парфюмите били загубени, а с тях и технологията им за изработка.

Следващият момент в който парфюмите се появяват на бял свят е ренесансът в Европа. Тогава ароматните шишенца се превръщат в истинска мания за аристократите, които по това време избягват банята, като смятат, че тя може да бъде смъртоносна. Чрез оригинални парфюми те прикривали телесните си миризми.

Днес парфюмите са широко разпространена стока и всеки желаещ да се снабди с тях може да го направи от различни магазини. С цел информация и реклама са направени и различни сайтове, като в тях се продават качествени парфюми онлайн. В модните списания пък се поставят тестери на парфюми, чрез тях потребителите могат да се информират за най-новите аромати предлагани от големите производители на парфюми и дори да усетят уханието им. За по-добрата реклама на парфюмите се използват звезди от шоу бизнеса, спорта и киното, а желанието на хората са имат същите, като техните оригинални парфюми не стихва.

Подобни публикации

Изкуството да правиш селски бял хляб: съвети и техники за перфектни резултати

redactort

Как се връзва фидер

admin

Какво ще стане, ако старомодните навици за запознанства се върнат на мода?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .