Обща категория Полезно

Още светлина в дома

dom-italiq-decor-(13)-56220-500x0Все повече се осъзнава необходимостта от правилно разпределение на светлината в модерния дом. Липсата на достатъчно осветление може постепенно да повреди зрението на обитателите на дома, да придава тягостна атмосфера и да наруши естествения ред на живот в къщата; всичко това става незабелязано.

Има два начина за решение за повече светлина в дома. Увеличение на потока от естествена дневна светлина и увеличение на светлинните източници в къщата за през вечерта и целодневно неосветени кътчета в различни помещения. Тези два начина може  да изискат ремонт.

Естествената светлина през деня, нахлуването на слънчевите лъчи от различни точки , естествения път на светлинния поток  са най-хубавото нещо, с което един дом може да се похвали, затова трябва да се погрижите да ги осигурите. Първото нещо, свързано е с увеличаване броя на прозорците и смяна на дограма. Като преди това внимателно се изучава мястото откъдето светлината бива допускана или възпирана. В допълнение стените в бяло, пердета в бяло, винаги чисти прозорци са помощ в естественото осветление.

Ако банята ви е по-голяма и няма естествено път на светлината в нея, трябва да се погрижите да осигурите осветление до всяко кътче в банята, което се използва, да няма затъмнени места, защото това нарушава работата на сетивата и може да доведе до нежелани инциденти в санитарното помещение. Всъщност това е една от причините за много битови инциденти в банята.

Други важни места където има нужда от повече светлина са местата където вършим ежедневна настолна работа. Това значи всяко помещение, но и бюрата вкъщи, мястото където децата пишат и четат домашните си; задължително нощна лампа до леглото. Като при тях не трябва да има директно падане на светлината, за да не се получи обратен ефект, нито прекалено затъмнение. Това може да наложи размествания в интериора в дома или ремонт на електрическата мрежа, за да се инсталират нови контакти, контактни места, откъде да се включва допълнителното осветление или направо да се инсталира нов източник на светлина.

 

Подобни публикации

Как да направите добро първо впечатление?

admin

Венчавката – свещен обред в православната църква

admin1

Катаракта

adminche
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .