Полезно

Няколко съвета за ефективен уеб сайт

efektiven-saitЗа да бъде ефективен Вашият уеб сайт, той трябва да бъде правилно форматиран. Ето кои са основните неща, на които трябва да наблегнете при визуалното му оформление:

Използвайте подходящ шрифт.

За основния текст заложете на шрифт, който е лесен за разчитане. Избягвайте по-сложни, пъстри и нестандартни, които не са подходящи и отклоняват вниманието на потребителите. Затова винаги залагайте на стандартните шрифтове.

Освен това обърнете внимание и на размера на шрифта, който не трябва да е много малък. За да се разчита лесно от всеки, текстът трябва да бъде поне 12 pt.

Хубаво е към всяка статия да има снимка, свързана със самата статия. По този начин се засилва интерсът на потребителите.

Избягвайте дългите статии. От една страна отнемат време за писане, от друга са досадни за читателите. Ако тя е по-дълга, бихте могли да я разделите на няколко взаимно свързани публикации.

Но все пак, ако статията е дълга, тогава е задължително да се употребяват параграфи. Когато изреченията не са разделени с параграф, винаги е много объркващо за тези, които четат.

Използвайте семпъл, неутрален тон за фон на Вашия сайт. Само така ще подобрите добрата четливост и ще улесните читателя. Цветът на текста и изображението за фон трябва да бъдат правилно съчетани, за да не се уморява читателя.

Не залагайте на много реклама. Всички избягват страници, които са препълнени с банер реклами. Ако искате добър и ефективен сайт, бъдете дискретни с Вашата Интернет реклама и онлайн PR. 

Също така избягвайте изскачащите прозорци, тъй като не са приятни за нито един читател.

Форматирайте добре връзките. Използвайте цветни линкове, които ще помогнат на читателя да посети съответните връзки.

Всеки потребител може да прецени до няколко секунди дали един сайт отговаря на това, което търси. Ето защо ако съдържанието не е добре форматирано, той ще затвори Вашата страница още преди да е разбрал отговаря ли то на изискванията му.

 

 

 

Подобни публикации

Как да изберем трапезна вода за бъдем по-здрави

admin1

Съвети за правилното организиране на домашен офис

desito

6 неща, които правите несъзнателно, които ви правят по-малко привлекателни

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .