Обща категория

Надежда Белелиева – счетоводител

Името ми е Надежда Белелиева и работя като счетоводител. Едва ли това е най-доброто представяне ако искате да впечатлите някого. Счетоводството е загубена кауза за много българи. Още като чуят думата и бягат далече, сякаш ние наистина сме някакви служители на мафията, както има филми по тази тема. Уви, когато има се наложи обаче, всеки счетоводител им става пръв приятел. Посещават счетоводна къща като място за среща и разпитват все едно са в тесен Интернет форум. Разбира се, че това не е упрек. Напротив, това е забавната страна на нещата, ние счетоводителите като необходимото зло. Счетоводството обаче е строго регламентира професия. Особено ако попаднете в голяма счетоводна къща, която предлага голям набор от услуги: от данъци и такси, през месечни, годишни и периодични отчети, фирмени балански, заплати, финанси и най-важното, в което поне аз съм специалист – регистрация на фирма.

Пиша тези редове, с идеята да съм в помощ на всички онези физически лица, които искат да започнат бизнес начинание и търсят отговори на въпроси свързани с  регистрация на фирма и всички дела, документи и особености, свързани с тази тема. Бих искала да съм в помощ на онези хора, които днес решават да стартират своя малък или среден бизнес и имат много и най-различни питания по въпроса. Аз Надежда Белелиева правила съм го като лична мисия и използвам опита, който съм натрупала в счетоводната къща, да отговарям на най-честите въпроси, които наши клиенти и партньори отправят към нас. В Интернет пространството също непрекъснато срещаме въпроси свързани с промени и правила, които политическата система налага на бизнеса. И хората постоянно са в стрес, особено що се отнася ако току що ста стартирали бизнеса си. Точна, актуална информация, обоснована с доводи, аргументи и статистика – всичко което е необходимо при, свързана с регистрацията на търговско дружество, на нова фирма, на сдружение и т.н. Питания може да има всеки, важното е да намери правилните отговори. Аз, Надежда Белелиева се опитвам да ги науча. Защото зная, че е за благото както на българската икономика, така и за добрата бизнес среда в страната.

Хората ако бъдат оставени да се оправят сами, се лутат във въпроси свързани с ЕООД, с ЕТ, с ООД, с определения за дружества, с правила и изисквания. Питания за приликите и разликите скрити зад тези многозначителни съкращения. Сами правят опита да разберат, кое е най-добре за тях. Но аз лично зная, че всичко опира до правилната консултация. До избора на добра счетоводна къща или доверен счетоводител. Само тогава ще можете да сте сигурни, че сте осигурили вашия правилен път до регистрацията на фирма и следващите постъпки, които ще гарантират добра и бърза работа с финансите на фирмата. Добър мениджмънт и маркетинг. Добри отношения с държавните институции. Нали все пак, борбата е за това. Малкия и средния бизнес трябва да се научат, че тяхната предприемчивост освен да бъде възнаградена, трябва да е в услуга на цялата общност. А не само за собствени облаги, които да развалят бизнес средата в България.

Традиционно България е страна, която има проблеми с финансови и икономически измерения и затова се налага много често да решава проблеми, които да попълнят държавната хазна или да обслужат някое силно лоби. Това е изключително тежък проблем, с който ние обикновените счетоводители или отделно като счетоводна къща няма как да се борим. Не можем да спрем данъците и таксите, не можем да спрем правилата, които държавата налага. Но поне можем да направим най-доброто за нашите клиенти. Да ги лишим от възможността да попаднат на нелоялна счетоводна помощ. Да избегнат лоши практики с икономисти самозванци. Там където нашите качества и професионализъм са нужни, да се намесваме именно с тях. За да може поне обикновеният човек, който има своя бизнес, да се отпусне и да знае, че му остава да се грижи единствено за него. А не от кой ъгъл ще му излезе мошеник, който ще му иска пари за какво ли не.

Мислехме, че лошите практики са останали назад във времето, уви. Затова днес качествената услуга при регистрация на фирма е още по-необходима, за да вдъхне доверие на предприемаческия дух, колкото и малък да е той в България. Регистрация на фирма, стартиране на бизнес – бързина, удобство, качество, адекватна цена на услугата, консултация и професионализъм. Това искат хората. Това аз, Надежда Белелиева, се опитвам да им дада. Всичко вече е възможно и бързината, и лекотата. Вие обаче като клиенти, които едва сега започват, трябва да знаете, че пътят е много кратък. След регистрацията трябва да започнете да работите в новите правила, които Интернет поколението така успешно диктува. Изберете добре вашето име. Мислете за марката, бранда, мислете в новите категории. Използвайте Интернет платформите. Осигурете си хора с добър чужд език. Намерете всичко това, от което ще имате нужда, за направите най-добрата фирма във вашия бранш. Излезте пред света и покажете вашите продукти и идеи. И не забравяйте добрия счетоводител.

Подобни публикации

Виц 16

admin

Избор на гаражни врати – полезни съвети

admin

Защо да рекламирате в Интернет?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .