Полезно Развлечения

Колекция на монети – начин за инвестиция

Събирането на монети е една от нестандартните, в същото време стабилна форма за инвестиция. Колекционирането им, както и многото други антикварни предмети, гарантират стабилен и висок доход в бъдеще.

Световната икономика непрекъснато се разклаща от кризи, но на колекциите не им пада цената и не губят своите ценности.

При правилен подход, инвестициите в паричните знаци могат да донесат голяма печалба, отколкото съхранените на депозит пари, процентът на който едва – едва може да покрие инфлацията.

Да се започне събирането на колекция е лесно, но трябва да знаете, че ако разчитате да получите печалба в обозримо бъдеще (до 5 години), е необходимо да се съсредоточите на старите монети.

Успешното колекциониране има две основни особености. Първо, закупуването на стари парични знаци е доста скъпо, за това този вид инвестиция предполага наличие на съществена сума пари още в началния етап. При това, величината на печалбата директно зависи от размера на инвестицията.

Трябва да се знае, че най-голяма ценност притежават старите и редки екземпляри, добре запазени. За това с инвестиционна цел трябва да се насочите именно към това. Да се намерят и закупят такива екземпляри не е никак лесно.

Второ – необходимо е да разбирате от ценните екземпляри, за да не попаднете на фалшификати, а така също да спазвате правилата на съхранение и обръщението им.

Ако сте решили да инвестирате в колекция на монети, необходимо е да спазвате няколко правила:

1. Най-целесъобразно от гледна точка на инвестицията е закупуването на редки и ценни екземпляри, отколкото евтини.
2. Срокът, за който може да получите някаква печалба е най-малко две години.
3. По възможност закупувайте монети в добро състояние. Стойността им може да се различава няколко пъти, в зависимост от това в какво състояние са.
4. Проверявайте сертификата за автентичност на екземпляра.
5. Изучете условията за съхраняване и грижите за тази колекция. Те не са сложни, но ако вие не ги спазвате, може да изгубите пари като намалите в пъти стойността на колекцията.
6. Постъпвайте като професионален колекционер – старайте се да съберете пълната колекция по каквато и да е тема. Колекцията като цяло ще струва малко по-скъпо отколкото екземплярите, събрани поотделно.

Колкото по-висока е цената на монетите, толкова вероятността да се сблъскате с фалшификат е по-голяма. Започнете с покупката на не толкова скъпи екземпляри. Като натрупате някакъв опит, ще можете адекватно да оцените риска.

Подобни публикации

4 начина да се отървем от старите неща

desito

Изкуството да правиш селски бял хляб: съвети и техники за перфектни резултати

redactort

Съвети при избора на правилния годежен пръстен

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .