Полезно

Как да премахнете петна и миризми от килима

Често от ежедневните дейности на килими се образуват упорити петна и миризми, особено ако къщата има малки деца или домашни любимци. Важно е да започнете премахването на петна веднага щом се образуват.

Колкото по-дълго петното остава на килима, толкова по-трудно ще бъде да го премахнете. За регионално почистване, може да проверите в Интернет.

Има много препарати срещу петна на пазара, но някои хора предпочитат по-естествена преенция. Оцет, водороден прекис и сода за хляб са естествени средства, които могат да се използват за почистване на килими от петна и миризми.

Методи за отстраняване на петна от килими

Премахнете излишните петна с парцал или хартиена кърпа. Ако петна се образува поради разливане на нещо, трябва да подсушите добре петното с хартиени кърпи, за да абсорбирате, колкото е възможно повече течност.

Методът за отстраняване на петна с водороден прекис и сода за хляб . Смесете ½ чаша водороден прекис с 2 супени лъжици сода за хляб в пръскачка. Разклатете бутилката, така че сода да се разтваря напълно и да се разпръсква съдържанието върху петната. С помощта на микрофибър плат (микрофибър), с малко усилия, опитайте да избършете петна от килима. Периодично се изплаква тъканта във вода и отново се нанася върху петна. Нанесете върху петна малко повече смес от пероксид и сода и оставете за 15 минути.

Отново изтрийте петното с кърпа от микрофибър. Изплакнете кърпата и повторете процеса до замърсяване в зоната. Почиствайте зоната на килима със суха кърпа, за да отстраните по-голямата част от влагата. Поставете вентилатора пред влажния участък, за да ускорите процеса на сушене на килима. Поръсете сода за хляб и оставете за известно време, след което вакуумирайте. Содата ще премахне останалите миризми.

Методът за премахване на петна с помощта на оцет, сода за хляб и водороден прекис . Смесете равно количество вода и оцет в дозатора. Напръскайте сместа върху петна. Нанесете достатъчно количество разтвор, така че петното да е напълно напоено. Оставете сместа за 30 минути върху килима и след това я оставете да изсъхне.

Поръсете петата със сода за хляб веднага след като изсъхне от оцета и оставете за няколко часа. Содата абсорбира миризми, така че ако има достатъчно време, това може да помогне да се премахнат неприятните миризми от килима.

Смесват се ¼ чаша водороден пероксид и една чаена лъжичка течност за измиване на съдове в малък пластмасов контейнер. Налейте продукта върху петно, поръсено със сода за хляб. Носете гумени ръкавици и обработете килимните влакна със смес от пръсти. Оставя се сместа да изсъхне и след това да се вакуумира областта на петна.

За упорити петна увеличете обема на оцет в разтвора. Силната миризма на оцет бързо изчезва, оставяйки чист аромат. Ако мебелите са за подмяна, научете повече за фирма, която да се заеме с тяхното изхвърляне: http://www.sofdom.com/izhvarlyane-stari-mebeli.

Съвети и предупреждения

Изпробвайте разтвор на пероксид върху незабележима площ на килима, преди да го приложите на по-видими места, особено ако вашият килим е тъмно на цвят. Пероксидът има слаб ефект на избелване и може да промени цвета на някои килими. Ако пероксидът не е подходящ за употреба на вашия килим, използвайте заместител на почистващия препарат за перилни препарати.

Подобни публикации

Време е за избор на летни гуми

admin1

Къде да практикувам йога?

redactort

Има ли значение размера на телефона

desito
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .