За Дома

ВиК услуга – смяна на щрангове

От време на време канализационния тръбопровод се износва под въздействието на механични натоварвания и изисква смяна на щрангове и тръби в жилището. Преди всичко този проблем стои пред собствениците на апартаменти в стари жилищни сгради. Старите чугунени тръби са ръждясали, появяват се пукнатини и се получават течове.

За да се смени старата канализация като за начало трябва правилно да се демонтират старите тръби. За успешното изпълнение на задачата са необходими съответните инструменти и опита на професионалисти от фирма за ВиК услуги в София.

За да се извърши този ВиК ремонт е необходимо преди всичко да се локализира мястото на износването. Ако има големи щети, то просто спрете водата от щранга, демонтирайте санитарните прибори и престъпете към отстраняване на износения участък.

В случай, че се налага смяна на щрангове на канализацията трябва да съгласувате своите действия със съседите. Ще се наложи да се спре водата по главния щранг, за което те трябва да имат информация.

Точно колко време ще продължи ремонта на канализацията е доста сложно да се изчисли. Правилната подготовка и точното изпълнение на начертания план гарантират успешно завършване на процеса.

Отделянето на повредения участък от канализацията преминава през няколко етапа. Спира се подаването на водата. За да се демонтира тоалетното гърне е необходимо да се освободят няколко болта. За това, разбира се, са необходими съответните инструменти- гаечен ключ, длето, чук.

Старите тръби не подлежат на повторно ползване и за това при демонтажа им може да се приложи физическа сила с чук без да се жалят.

Смяната на канализацията в апартамента започва със смяна на щранговете – в случая канализационния щранг. Преди всичко собственика на съвременното жилище трябва да вземе решение да смени стария чугунен щранг с пластмасов и да повика професионалисти за ВиК услуги. Този избор е напълно оправдан от високите експлоатационни характеристики и лесния монтаж на пластмасовите тръби.

Ако сте решили сами да се справите със смяната на щрангове и тръби, то най-добре предварително да размерите тръбите, да се снабдите с всички необходими гумени уплътнения, пластмасови тетки, компенсатор, скоби за закрепване на щранга.

Монтирането на новите тръби е сравнително лесно. Много важно е да се спазва необходимия наклон.
Поставеният щранг се закрепва към стената със специални скоби. След монтажа на системата за отвеждане на отпадъчните води се монтират и санитарните съоръжения.

Спазването на препоръчителните наклони за канализацията гарантира надеждно функциониране на всички санитарни съоръжения, липса на течове и неприятна миризма.

Подобни публикации

С какво се различава мини фурната от обикновена готварска печка, споделят от TechnoArena

adminche

Аварийни ВиК Ремонти, смяна на щрангове и отстраняване на всякакви аварии

admin

Правилно обновяване на банята и тоалетната

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .