България

Всичко около строителните отпадъци и тяхното правилно рециклиране

Страни и градове по света, какъвто е Хонконг винаги имат високо равнище на строителна дейност. Въпреки, че това е знак за благоденствие и силен прогрес в индустрията, отпадъците от строителната индустрия винаги са били проблем номер едно в световен мащаб. Какво е добре да знаем около строителните отпадъци, как се лекува, стратегия за управление на отпадъците и какво можете да се направи, за да се намали генерирането на отпадъци.

Какво са строителни отпадъци?

Строителни отпадъци са всичко друго, образувано в резултат на строителството и след това изоставени, независимо от това дали са рециклирани или складирани. Тя се състои от излишни материали, изкопни работи, строителство, реконструкция, обновяване, събаряне и пътни работи. Съществуват главно два вида строителни отпадъци:

Инертни строителни отпадъци и не-инертни строителни отпадъци

Не-инертни строителни отпадъци се равняват на около 20% от общия брой и обикновено се състоят от бамбук, дървен материал, растителност, отпадъци от опаковки и други органични материали. Някои от тях могат да се рециклират, а други са се изхвърлят на сметищата. В контраст, инертните отпадъци са известни като обществено пълнене – включващо главно строителни отпадъци, дребен чакъл, пръст, битум и бетон, които могат да бъдат използвани за образуване на земята. Материали като бетон и асфалт също могат да бъдат възстановени, за строителството.

Строителство третиране на отпадъци

Основният подход към управлението на строителни отпадъци се състои в използването на общите части на пълнене за многократна употреба, инертни строителни отпадъци и депа за инертни строителни отпадъци. В някои зони депонирането, може да се оцени само след приключване на проучването на консултантска фирма. С оглед на това, настоящият подход за управление на строителните отпадъци не може да остане непроменен. Затова и правителството си поставя висок приоритет на стратегиите за намаляване на отпадъците.

Повече за обществени съоръжения за пълнене се свързани с конкретни места на депа за отпадъци и правилна стратегия за управление на строителни отпадъци.

При определяне на стратегии за управление на строителни отпадъци, целите на правителството са:

Намаляване на образуването на отпадъци.

Максимизиране повторно и използване след рециклиране.

Намаляване приема на смесени строителни отпадъци в депа.

Цялостната стратегия включва поддържането на добро управление и програма за достатъчно съоръжения и достъп. Като се има предвид високото ниво на генериране на отпадъци, акцентът е също така да бъдат пуснати на производителите. Това включва правителството за насърчаване на производството на:

Сортирани смесени строителни отпадъци.

Повторна употреба и рециклиране, доколкото е възможно.

Дизайн и по-добре изградени системи за по-ефективно оползотворяване и свеждане до минимум на отпадъците.

Изхвърляне строителни отпадъци

Под обезвреждане на строителни отпадъци се има предвид схема, която използва съоръжения за депониране на отпадъци и съответните такси за обезвреждане. Производителите на строителни отпадъци, обикновено са задължени да работят по схемата, която включва:

Строителни предприемачи

Ремонтни изпълнители

Собственици

Какво можете да направите

Съществуват редица начини, по които можете да помогнете за решаване на проблема със строителни отпадъци. Повечето от тези отпадъци се генерират, защото хората не са наясно с правилното управление на отпадъците или произвеждат по-малко отпадъци. Строителните компании могат да намалят отпадъците чрез:

Повече закупуване и използването на по-модерни и по-малко отделящи отпадъци технологии.

По-ефективно стопанисване на суровини.

Осигуряване на образование и обучение на работна ръка.

Когато се прави обновяване на собствения дом е важно да:

Работете с изпълнител за свеждане до минимум на производството на строителни отпадъци.

Запишете колко отпадъци може да има след строителната работа, а това ще е от полза, за да оцените проблема и разходите за обезвреждане на отпадъците.

Отделни инертни и не-инертни материали за рециклиране / обезвреждане по съответния ред.

Дайте обновяването на фирма изпълнител, която има ясни указания за разделяне и отстраняване на строителни отпадъци, както и за правилното изнасяне и извозване.

Научете се да генерирате строителните елементи и да обезвреждате законно, така че всички да се възползват от по-чистата околна среда.

Подобни публикации

ДА СПАСИМ ЧИТАЛИЩЕТО, ТО Е ЗА ВСИЧКИ

admin

МВР: 60 млн. лв. за АМ „Хемус“ са били изнесени кеш в сакове и чували

admin

Правила за безопасност на детската площадка

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .