Обща категория

Защо да се спрем на боядисване с латекс

Боядисване с латекс

При боядисване с латекс първо трябва да решите дали искате просто да освежите апартамента или някоя стая, или искате да направите основно боядисване. В зависимост от това ще зависи количеството латекс, който трябва да закупите. Видът на латекса пък, който ще купите зависи от това кои помещения ще боядисвате. Там където има влага и подобни условия, трябва да се използва т.нар. “дишащ” латекс.

При боядисване с латекс се започва от тавана. Той по принцип, като неписано правило се боядисва бял. Латексът така или иначе се предлага основно в такъв цвят, а към него се добавят оцветили, за да се получи желания цвят. Тъй като може да се добави различно количество оцветител, докато се получи този нюанс, който искате.

Когато решите да правите боядисване с латекс, може да използвате някое ъгълче зад вратата, където да изпробвате как ще изглежда нанесен върху стената. Това е желателно да го изпробвате, ако сте решили само да освежавате цвета, и все пак отдолу имате цветна основа в случая.

При боядисване с латекс е най-добре да използвате валяк, или т.нар. “мече”, което колкото е по-рунтаво, толкова по-добро покритие прави. За да се разпредели равномерно латекса, мечето се потапя в специална ваничка, след което по нейното продължение се изцежда, докато се върти, като по този начин латекса се разпределя нормално върху него.

Самото боядисване с латекс има много предимства. Той е лесно покривен и предоставя възможността да се измива след като се получи някакво замърсяване. Боядисване с латекс може да бъде направено от всеки един човек, стига да направи необходимото проучване и да има желание да направи нещата както трябва. Разбира се, че не може да очаквате идеален резултат, но ако сте успели да направите необходимата подготовка на стените преди боядисване с латекс, която всъщност е най-важния елемент, може сами да изненадате себе си.

Подобни публикации

Опустошителни природни бедствия!!!

admin

Виц 5

admin

Детски легла от 3 години: модели и нюанси на подбор

desito
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .