За Дома Полезно

Чиста вода – да, при смяна на щрангове

Причина за смяна на щранговете и тръбите на водопроводната система са основно корозиралите метални тръби. Има и отлагания от пясък, соли и шлака. С времето тези отлагания се втвърдяват и значително намаляват пропускливостта на водопровода. Спада и налягането на водата, а това, естествено, намалява количеството подавана вода. Особено това касае много старите тръби, защото по онова време са използвани тънкостенни тръби без антикорозионно покритие.

Друга причина за налагащата се смяна на водопроводните тръби е, че в местата на съединяване се получават течове. Да се прави заварка е безсмислено.

Не трябва да се игнорира и външния вид като причина за смяна на тръбите. Водопроводните тръби в старите жилищни кооперации представляват печална гледка: ръждиви петна, множество слоеве цветове и засъхнали капки. Такива тръби развалят всеки ремонт.

За смяна на щранговете и водопроводните тръби има голямо разнообразие от видове материал.

Обикновените метални тръби се изключват, защото корозират и натрупват отлагания.

Следващите – поцинковани метални тръби. Надеждни и с дълъг срок на ползване, но имат сложен монтаж и искат множество приспособления за монтажа.

Най-разпространените тръби, използвани за смяна на щрангове и тръби на водопровода, са тези от полипропилен. Тези тръби са с гладка вътрешна повърхност и не позволяват напластяване на отлагания. Монтирането е лесно. Не са нужни специални инструменти, а само поялник. Всички размери се вземат лесно и точно. Съединяването е само със запояване.

Монтажът на новите тръби започва с отстраняването на стария водопровод – тръби, вентили, разклонения,които със сигурност са за подмяна.

Монтирането на новите тръби и всички необходими към тях кранове, тетки, са много лесни за използване и нямат недостатъците на своите предшественици.

Трябва да се монтира филтър за задържане на шлака и пясък. В противен случай чудесна възможност да развалите новия смесител. Помнете, че особено чувствителни към замърсяването са керамичните смесители.

Когато всички детайли са готови, може да пристъпите към смяна на щрангове и тръби. Поцинкованите тръби се съединяват на резба. Съединението е необходимо да се херметизира с тефлонова лента или с помощта на ленена намотка, напоена с ленено масло.

Полипропиленовите тръби се съединяват със запояване с поялник.

Процесът на смяна на щрангове и тръби ще ви отнеме доста време, ако нямате опит. Ползването на професионалисти в тази област ще ви гарантира бързо и качествено свършена работа. Специалистите ще изберат подходящата за вас система в зависимост от конкретните ваши условия.

Подобни публикации

Как се връзва люлка

admin

Как да направите добро първо впечатление?

admin

Бързо темпо на оперативен лизинг на автомобили

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .