Полезно Развлечения

Три правила за ефективно отслабване

Girl SummerЗимата вече премина, а лятото се показва на прага. Искате да изглеждат добре на плажа и  на басейна. Много хора прибягват до сериозни диети за отслабване. Важно е обаче не просто постигането на определен резултат, а и неговото трайно запазване.

 

За постигане на трайно и сигурно отслабване и продължителни резултати е важно да бъдат спазвани няколко правила.

 

  1. Не бива да се използват крайно диети. Употребата им е допустима, ако се прилагат за относително къси периоди. Или когато се използват за екстремно сваляне на килограми по здравословни причини при затлъстели хора. Продължителното прилагане на драстични диети обаче води до потискане на хормоналното производство и след спиране на режима до бързо възстановяване на загубените килограми и даже до бързо натрупване на нови. По-добре е използването на диети, продукти за отслабванеи добавки, които да не причиняват стрес на организма и да доставят необходимите витамини и полезни вещества на организма.

 

  1. Умерена физическа активност. Без спорт, йога или пилатес, отслабването и поддържането на теглото е изключително трудно. Обаче, не е необходимо физическата активност и натоварване да бъдат тежки и неприятни. Важното е всеки да открие онази активност, спорт, която да практикува с удоволствие и постоянство. В резултат ще бъде възнаграден с подобрен метаболизъм, отличен тонус и бодро настроение и по-лесно поддържане на фигурата. Три пъти седмично е добра база за спортна активност.

 

  1. Намаляване на напрежението. Стресът е една от основните причини за голям брой здравословни проблеми. Редуцирането му е ключова предпоставка за поддържане на добър и здравословен начин на живот. Така ще достигнете и баланс между физическото и психическото състояние, затова е необходимо да се елиминират отделните причинители на стрес в ежедневието.

Спазвайте тези правила, както и направете консултация с диетолог-специалист. Така с неизменното постояноство и търпение ще постигнете резултати. Пийте много течности – вода, чайове от билки и пресни сокове. Те ще помогнат да се детоксикирате и пречистите.

Подобни публикации

Кармичен хороскоп – за нашата връзка

admin1

Да се запознаем с Sos Locksmith

adminche

Бъдете сами, докато не намерите правилния човек за вас

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .