Обща категория Полезно

Може ли да се занимавате със секс по време на бременност

Нежността е част от приятните мигове между обичащите се бъдещи родители. Това е възможност да продължат интимните си отношения и по време на бременността на жената. Много често жената се страхува да не се навреди на плода и това я прави неспокойна. Ако жената изпитва подобно състояние, то по-добре временно да се откаже от секс по време на бременност. Трябва да се знае, че плода е максимално защитен и се намира на достатъчно отдалечено място от влагалището, така че разумният и внимателен секс не могат да му навредят. Разбира се, такива опасения често възникват и при мъжа.

Повишена раздразнителност, нервност – това са честите спътници в началото на бременността. След третия месец жената става по-спокойна и уравновесена, много от страховете отминават. В това време може да се появи силно сексуално влечение.

Не се противопоставяйте на желанието, но нека секса по време на бременност да бъде максимално внимателен, ограничени резки движения и опасни пози. През периода на бременност в половите органи на бъдещата майка настъпват промени, те стават много уязвими и се намалява защитната им бариера. Добре е да се използва презерватив, за да се намали риска от попадане на инфекция или други бактерии. Освен това в спермата се съдържат компоненти омекотяващи шийката на матката и може да предизвикат преждевременно разкритие.

Ако при секс по време на бременност се появят някои признаци на преждевременно раждане или други медицински показания, то е необходимо да се откажете от него. Така също и в края на бременността секса се усложнява от достатъчно големия и кръгъл корем. За това е необходимо много внимателно да се отнесете към избора на безопасна и комфортна за жената поза.

Между лекарите много години се водят спорове за секс по време на бременност през последните седмици. Много от тях считат, че сексът добре подготвя родовите пътища. Той отдавна се препоръча на жени с продължителна бременност за ускоряване началото на раждане.

Сексът по време на бременност е важен за съхраняване на семейните отношения, защото и след раждането жената се нуждае от време за възстановяване. Освен това младата майка ще бъде заета с новороденото, с възстановяване на своето здраве и свикване с новия етап в живота си.

Подобни публикации

5 причини защо жените изневеряват?

admin

Научете за екологичните ползи от почистване на дворове и грижата за тревата

admin

Как се вари ориз?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .