Бизнес Полезно Технологии

Как да сглобим геймърски компютър

zashto-geimarski-komputerМного от продавачите подхвърлят различни термини като “Shader Model 5”, “DirectX”, “SLI”, течно охлаждане и други. Някой от потребителите си нямат идея какво точно означават тези термини. За да ви бъдем максимално полезни, ние с помощта на специалистите от Plasico IT Superstore съветваме хората, които са решили сами да изберат геймърски компютър или да сглобят такъв да се придължат към следните стъпки:

Първата стъпка е да знаете точно какъв тип игри обичате да играете. Ако обичате шутър игрите от първо лице, Вие ще имате нужда от по-добра видео карта. Ако обичате да играете игри, които са създадени на базата на войни като Civilization V, то Вие ще имате нужда от по-производителен процесор. Стратегическите игри често изискват комбинация от добър процесор и добра графична карта.

Втората стъпка е да се определи максималният бюджет. Все пак не разполагате с неограничен лимит. Бюджетът Ви ще определи какъв компютър може да закупите или сами да сглобите такъв.

Третата стъпка е да се определи графиката на дисплея. Вие ще може да играете любимата игра с най-добро качество на картината при 20-инчов дисплей с резолюция 1680×1050 пиксела.

За целта Вие ще имате нужда от повече от една видео карта в случай, че искате да свържите повече от един монитор или ще използвате машината за 3D графики или други. Ако разполагате с до 1500лв бюджет, по-добре закупете видео карта до 600лв, защото в противен случай Вие ще трябва да вземете по-слаб процесор. Когато имате видео карта от последно поколение, но процесорът Ви не е достатъчно производителен, то Вие няма да може да използвате графичната карта за това, което искате.

Четвъртата стъпка е избор на CPU и подходящо охлаждане. Ако избирате геймърски компютър само за игри, то Вие не се нуждаете от 6-ядрен процесор. Четири-ядрен процесор ще Ви свърши идеална работа. Но ако ще изплозвате компютъра за видео обработка, 3D графики или други, то ще имате нужда от 6-ядрен процесор. Intel предоставя своя 4-ядрен Core i7 3820 с тип на сокета 2011 за цена около 550лв.

Петата скъпка е избор на RAM памет. DDR3 паметът работи по-бавно от DDR4, но е доста по-евтина. Миниламната РАМ памет, която трябва да има Вашата конфигурация е 8GB. Ако все пак искате по-добра машина може да изберете такава с 16GB.

Шестата стъпка е избор на твърд диск. 1TB ще е достатъчен, за да задоволи нуждите на един геймър, но ако искате да пазите архиви със снимки или видео клипове, то Вие ще имате нужда от SSD диск. SSD дисковете са доста по-скъпи от HDD дисковете, но имат по-дълъг живот и са по-бързи от HDD. В този тип дискове няма въртящи се компоненти, което удължава много живота му.

Седмата стъпка е захранването. Преди да закупите захранване, Вие трябва да изчислите добре консумацията на енергия от всички компоненти. При по-мощните конфигурации 500W захранване е предостатъчно.

Осмата стъпка е избор на кутия. Кутията няма голямо значение, но все пак трябва да имате в предвид, че някой видео карти и процесори са доста по-големи като обем от други. Трябва да знаете това, защото може да се окаже, че избраната от Вас кутия няма да Ви върши работа.

Сега след като сте запознати с основните стъпки и кои са важните компоненти, за да се сглоби един добър геймърски компютър можете да преминете към покупката им. Но ако предпочитате да закупите готова конфигурация, която е асемблирана от специалисти, тествана и с доказано качество, разгледайте каталога на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107. Там ви очакват наистина изключително предложения.

Подобни публикации

Жени а вие обичате ли да спортувате ???? :) :)

admin

Как да намерим доверена фирма за бързи кредити в София?

redactort

Как да създадете красива спалня в неутрални цветове (Снимки)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .