Полезно

Радостта от кръщенето на любимото дете

Днес разбрах от моите скъпи приятели от детинство, Мария и Петър, че желаят аз да съм кръстник на тяхното малко момиченце и, че това кръщене трябва да бъде извършено през лятото, най-добре през месец юни, когато повечето хора все още са в града и не са излезли в лятна отпуска. От една страна факта, че ще ставам кръстник много ме зарадва, тъй като това е голяма чест за мен. От друга страна обаче има две неща, които малко ме притесняват.

Едното е, че съм купил самолетен билет до Франция в началото на юни, където смятам да ида на гости на мои стари приятели от университета, а другото е, че покрай този билет, но и покрай други непредвидени неща много съм се охарчил и никак не съм добре финансово. А фактически, щом ще съм кръстник аз бих желал не само да бъда такъв, но и да мога да заплатя всички разходи по кръщенето, имам предвид тези в църквата, както и тези по самата процедура и нови хубави дрехи за детето кръщелниче.

Бих искал, разбира се, да платя ако мога и разходите по ресторанта, където ще ходят гостите от това кръщене, но за съжаление, както вече споменах, това няма да ми е възможно, колкото и да го желая. Естествено моите приятели не са на това мнение и те желаят сами да си поемат разходите по тяхното кръщене, тъй като са заможни хора и това не представлява никакъв проблем за тях, докато за мен, както вече обясних, това си е живо изпитание.

В крайна сметка се разбрахме заради предстоящото кръщене да анулирам полета си за Франция през юни и да го преместя за другия месец, а аз да поема по кръщенето само едно златно кръстче, както си му е традицията, и бяла рокля и обувки за моята кръщелница, които ще сложи веднага щом я кръстят.

Подобни публикации

Как да превърнем недостатъците в предимства

king content

Какво представлява еквивалентно ниво на шум? Полезна информация

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .