zimni-gumi Развлечения

Как да изберем зимни гуми


С грайфер или без грайфер. Знаете, какво е грайферът на подметката на обувката, е това е и грайферът на автомобилните гуми. Той ни помага да балансираме по-стабилно на пътя, той прави по-добро сцепление с автомобила.

Предимства и недостатъци на различните зимни гуми:

В зависимост от ситуацията, най-добрият резултат при отрицателни температури са показанина „велкро“. За подмяна на акумулатора, вижте на адрес: https://autoprofi.bg/akumulator-varta-blue-dynamic-45ah-prod1253.html.

Шипове на автомобилните гуми имат много по-мек състав (поради което такива летни се износват много бързо) и каналите на протектора, изобилстватв сняг, киша и тънкият слой вода образува контакт на гумата с леда и се получава триене.

Температурата на външния въздух също е от ключово значение при избора на сгъваеми гуми. В температурния диапазон от 0 до -20 ° C, гумите с шипове се държат по-добре върху лед и така задържат колата.

Ако температурата е по-ниска, ледът става по-трудно преодолим и придобива свойствата на бетон –така кукичките шпайкове се превръщат в най-добрите резултати велкро.

В тази ситуация ниската температура и слънце, на горния слой лед, може да стане по-топла и закачена и нямат време да се оттече водата от контактната зона. Така се нараняват шиповете.

За райони, където зимата е лека и температурите рядко спадат под нулата, велкро ще бъде по-подходящ. За жителите на райони, където има изобилие от снеговалежи през зимата, зимните гуми са задължително условие на пътя. Следете и за смяната на масла: https://autoprofi.bg/total-quartz-diesel-7000-10w-40-4-l-prod1577.html.


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *