Полезно

Какво представлява ламинирания паркет и с какво е по-добър от друг вид подова настилка?

Сигурно в момента се чудите какъв избор на подова настилка да направите за вашия дом? Ние ще ви предложим ламиниран паркет, най-доброто качество на пазара. Характерното за ламинираният паркет е, че той е направен да бъде изключително издръжлив на натиск, трудно се надрасква и лесно се почиства. Каква по-добра комбинация от това за вашия дом. Тайната на здравината на ламинирания паркет се крие в това, че за постигането на краен продукт е нужно наслагането на няколко слоя дървесина.

Най-дебелият слой дървесина се слага най-отдолу. След това следва сърцевината, в която се поставя допълнително смола за по-голяма устойчивост от влага и проникване на частици. На последно място, но не и по-важност стои слоят, който отговаря за визията на ламината. Той може да наподобява дърво, камък или нещо различно, което няма да видите при стандартните подови настилки.

Съществуват технологии, които позволяват наслагането на слой с изображения, които са с висока резолюция. Това прави ламинираният паркет да изглежда реалистично и да не се отличава от оригиналната материя, която наподобява. Над този слой има още един, който е предназначен да предпазва от ежедневната употреба. Той предпазва от драскотини и по-сериозни щети.

Ламинат срещу Винил

Ламинираният паркет и виниловите настилки са синтетични подове, което означава, че са изкуствени и имитират естествени такива. Тайната на двата вида е в това, че те могат да пресъздават красотата на: камък, плочки, дърво, дори метал и кожа. И с това се изчерпват всички прилики между двата вида подови настилки. Разликите започват с това, че виниловите подови настилки са еластични за разлика от ламинираните. Поставянето на ламиниран паркет е много по-лесна процедура, от поставянето на винилова настилка. И двете се почистват лесно, но и двете използват различни методи за почистване. Ние ви препоръчваме ламиниран паркет, елате в нашия магазин и изберете моделът с най-приятен визуален дизайн за вашия дом.

Източник: http://plochki-za-bania.com

Подобни публикации

Всичко, което трябва да знаете за филтри Mann

admin

5 неща, които успешните жени правят!

admin

Терапия за сградата – ремонт на покрива

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .