Полезно

КАКВО Е ФИТНЕС?

Фитнесът е много популярен вид физически натоварвания. Целта на тези занимания е не да развием огромни мускули, по-скоро тук действа принципът на умереността. Това означава да имаме силна мускулна система, стегната кожа, да се храним добре и здравословно и всичко това без фанатизъм. Идеята на фитнеса е да направи човека хармоничен, да подобри състоянието на душата и тялото.

ЗА КОГО СА ДОБРИ ТРЕНИРОВКИТЕ С ФИТНЕС?

Фитнесзанимания избират за себе си хора, които искат да увеличат общия тонус на мускулите си, да свалят някой излишен килограм, да подобрят самочувствието си. Този вид натоварвания са много полезни за организма, т.к. е способен да увеличи нивото на издръжливост, да развие по-голяма гъвкавост и сила. Заниманията с фитнес предразполагат да спазвате здравословен начин на живот, което няма как да де се отрази на тялото Ви и на целия Ви изглед като цяло.

АКО СИ ЗАДАВАТЕ ВЪПРОС НА КАКВО ВЛИЯЯТ ФИТНЕС ТРЕНИРОВКИТЕ

Знайте, че тези занимания са отлична профилактика на сърдечно-съдовата система. Няма нужда от прекалено интензивни тренировки, достатъчна е една фитнес програма дневно плюс половинчасова разходка в бързо темпо.

ЗАЩО ОЩЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ФИТНЕС

Фитнестренировкитесаотличносредстводасесправите с излишните килограми.В този случай занятията трябва да са по-интензивни, в сравнение с профилактичните такива: продължителността на едно занятие да е не по-малко от един час, също и видовете дейност е необходимо често да се сменят. По такъв начин ще работите за различните мускулни групии значително ще ускорите процеса на намаляване на теглото и на борбата с излишните мазнини.

Фитнесът е не само отличен метод да се поддържаш в отлична форма, но и прекрасна възможност да закрепиш здравословното си състояние, да подобриш своето настроение.

Много хора бъркат фитнес заниманията с други видове спорт.

РАЗГРАНИЧАВАМЕ ПОНЯТИЯТА

Фитнесът не е бодибилдинг. Целта на бодибилдинга е да се натрупа мускулна маса, а на фитнеса – да се изгорят излишните мазнини и да се премахнат ненужните килограми.

Фитнесът е начин на живот, правите го лично за Вас, а спортът е състезание, следователно при спорта отговорностите са друг вид.

Пилaтecът е комплекс от статични упражнения, имащи за цел да подобрят стойката, гъвкавостта и разтягането. Заниманията с фитнес са далеч по-динамични.

Подобни публикации

Почистване на прозорци в София

desito

Как да избираме дамски луксозни часовници

desito

За услугите от яхт клуб

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .