Полезно

Избор на оборудване за хидродинамично отпушване на канали

Хидродинамично почистване на канализацията може да се направи с едно от следните оборудвания:
– устройство за вътрешни тръби с размери 3 – 35 см. Това оборудване образува водна струя под високо налягане и ефективно отстранява отлаганията във вътрешността на тръбопровода, като се извършва отпушване на каналите от всякакъв вид замърсяване. Друго предимство на това устройство е неговата мобилност и възможност за ползване и на трудно достъпни места;

– устройство за външен тръбопровод с различни диаметри. Това е тежка техника за отпушване на канали и промиването им. За монтирането на устройството обикновено се ползва платформа на товарен автомобил. Устройството е с автономно захранване и няма нужда от включване към електрическа мрежа. Това предимство позволява използване на оборудването на открити територии и полигони, отдалечени от обектите.

При почистване и промиване на външни канализационни мрежи се използва специализирано оборудване с голяма мощност, която създава налягане, има големи запаси от вода и гъвкави маркучи. Промивката се прави с преминаване от единия кладенец към другия и после се почиства утайката.

За работа могат да се ползват един или два агрегата. Изборът на техническите показатели за оборудването зависи от вида, степента на запушването, обема на работата и утайката.

Известно е, че диаметъра на вътрешните канализационни тръби е малък и за това се използват малки дюзи. Възможно е отпушване на канали по цялата система (мивка, вана, тоалетна, щранг).

В зоната с голяма вероятност от натрупани мазнини допълнително за отпушване на каналите може да се използват химически препарати, които се съединяват със замърсяванията и ги разграждат на малки фракции, а водата ги изнася.

Хидродинамичното почистване на канализационните системи се извършва от специализирани фирми за отпушване на канали и почистване на канализацията. Те разполагат с всякакво оборудване и могат бързо да се справят с всеки проблем, свързан с тръбопровода за отпадъчни води.

Информация за фирмите, които ви интересуват, може да получите от интернет. Специализираните фирми имат добре разработени сайтове, в които точно е дадена информация за естеството на работата им, за начина, по който може да установите контакт с тях.

Професионалистите ще открият точното място на проблема и ще определят най-правилния начин за отстраняването му. Те ще ви дадат и съвет как да ползвате канализацията, за да осигурите нейната ефикасна работа за дълъг период на експлоатация.

Подобни публикации

Науката доказа, че вярата променя генетичния код на тялото и лекува

admin

Какво представлява ламинирания паркет и с какво е по-добър от друг вид подова настилка?

admin

LED интериорни осветителни тела

gri123
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .